Χρονοδιάγραμμα για τη Γαμήλια Δεξίωση

Χρονοδιάγραμμα για τη Γαμήλια Δεξίωση

Χρονοδιάγραμμα για τη Γαμήλια Δεξίωση

Έχοντας φροντίσει για τον χώρο της δεξίωσης, το μενού και τα ποτά που θα προσφέρετε, τη διακόσμηση της αίθουσας και τη φωτογράφηση/βιντεοσκόπηση, καλό είναι να κανονίσετε την χρονική ακολουθία των σταδίων κατά την διάρκεια της δεξίωσής σας.

Λάβετε υπ' όψιν ότι, μετά την γαμήλια τελετή, το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει κατ' αρχάς μία περίπου ώρα για την υποδοχή των προσκεκλημένων σας, γεγονός που αναλαμβάνουν οι οικογένειες των νεονύμφων, ενώ εσείς ξεκουράζεστε για λίγο ή φωτογραφίζεστε.

Οι καλεσμένοι οδηγούνται στις θέσεις τους,τους προσφέρουν ένα ελαφρύ ποτό υποδοχής με κάποιο finger food στα τραπέζια μέχρι το σερβίρισμα και αρχίζει η μουσική.

Στη συνέχεια, κάνετε την είσοδό σας στον χώρο -με τη μουσική υπόκρουση που επιλέξατε- κόβετε τη γαμήλια τούρτα και χορεύετε τον πρώτο σας χορό ως παντρεμένο ζεύγος. Μετά την κοπή της τούρτας και τον πρώτο χορό σας, αρχίζει το σερβίρισμα των εδεσμάτων και των ποτών, κατά τη διάρκεια του οποίου ακούγεται απαλή μουσική. Η όλη διαδικασία συνήθως διαρκεί μισή έως μία ώρα.

Οι άνθρωποι της εταιρείας catering καλούν με τη σειρά τους καλεσμένους να σερβιριστούν στο μπουφέ, ενώ αν το γεύμα/δείπνο είναι σερβιριστό, ξεκινούν με τα ορεκτικά και ακολουθούν τα κυρίως πιάτα του μενού.

Το φαγητό τις περισσότερες φορές διαρκεί περίπου μισή ώρα, ενώ στην περίπτωση μπουφέ όποιος επιθυμεί σερβίρεται ξανά. Μόλις ολοκληρωθεί το φαγητό, οι νεόνυμφοι περνούν από όλα τα τραπέζια για να πούν εις υγείαν των καλεσμένων τους και να δεχθούν τις ευχές τους.Το στάδιο αυτό ποικίλλει σε διάρκεια, καθώς πολλοί ζητούν μια φωτογραφία με το ζεύγος ή θέλουν λίγη κουβέντα παραπάνω, οπότε υπολογίστε τουλάχιστον μία ώρα για αυτό το στάδιο.

Όταν πλέον τελειώσετε, είναι ώρα για χορό και γλέντι. Την πρωτοβουλία παίρνει ο πατέρας της νύφης ή το ίδιο το ζευγάρι, καλώντας τους προσκεκλημένους να διασκεδάσουν με τη χαρά τους. Μία ώρα μετά, ακολουθεί το σερβίρισμα της τούρτας ή και άλλων γλυκισμάτων και των φρούτων, ενώ ο χορός συνεχίζεται. Το γλέντι μπορεί να κρατήσει τρεις ώρες ή παραπάνω, μόλις πάντως θελήσουν ν' αποχωρήσουν οι πρώτοι καλεσμένοι, οι νεόνυμφοι τους ευχαριστούν και τους χαιρετούν, όπως κάνουν και με όλους τους υπολοίπους.

Πριν το ζευγάρι αποχωρήσει, φροντίζει με τη βοήθεια συγγενών /φίλων να μεταφερθούν τυχόν δώρα που δεν έλαβαν στο σπίτι ή στο ναό και τους δόθηκαν στη δεξίωση.

Υπολογίστε, λοιπόν, ένα 6ωρο με 7ωρο χρονοδιάγραμμα, που μπορεί να διαμορφωθεί και με παραλλαγές, ανάλογα με το γούστο και το κέφι σας!

Αν, μάλιστα, αφού αποχωρήσουν οι πολλοί, εσείς αποφασίσετε να το γλεντήσετε μέχρι τελικής πτώσεως με λίγους καρδιακούς φίλους, φροντίστε να προσφερθεί κάτι ελαφρύ για τυχόν λιγούρες! Χορεύετε ώρες κι ώρες, το φαγητό το χωνέψατε!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου