Σερβίτσια στη γαμήλια δεξίωση

Σερβίτσια στη γαμήλια δεξίωση

Σερβίτσια στη γαμήλια δεξίωση

Κάθε δεξίωση είναι ένα επίσημο γεγονός, πόσω μάλλον η γαμήλια δεξίωσή σας, γεγονός μοναδικό για σας, που το έχετε φανταστεί ονειρεμένο και άψογα οργανωμένο.

Αφού επιλέξετε το μενού και τα ποτά, αφού κανονίσετε τα της διακόσμησης του χώρου και των τραπεζιών, σας συνιστούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα σερβίτσια.

Τα σερβίτσια είναι πολύ σημαντικά διότι, τόσο η ποιότητά τους όσο η εμφάνιση και καλόγουστη τοποθέτηση τους, θα τύχουν της προσοχής και της καλής εντύπωσης εκ μέρους των προσκεκλημένων σας. Πορσελάνη λευκή με ή άνευ διακριτικών χρυσών λεπτομερειών, εξαίρετα μαχαιροπήρουνα, κρυστάλλινα ποτήρια, λινές πετσέτες και τραπεζομάντηλα, όλα αυτά ανέκαθεν θεωρούνταν σικάτα.

Αν, πάλι, ο γάμος σας έχει χρωματικό θέμα, μπορείτε να ζητήσετε ποτήρια αντιστοίχου χρώματος. Τα τραπεζομάντιλα και οι πετσέτες, τα σερβίτσια, ο αριθμός και το μέγεθος των ποτηριών, θα πρέπει να είναι λεπτομερώς μελετημένα.

Τα τραπεζομάντιλα και οι πετσέτες πρέπει να είναι φρεσκοπλυμένα και τέλεια σιδερωμένα. Οι πετσέτες συνιστούμε να είναι υφασμάτινες, ευφάνταστα διπλωμένες και ωραία τοποθετημένες.

Τα πιάτα και τα υπόλοιπα σκεύη, όπως πιατέλες, σαλατιέρες, συνήθως ανήκουν στο ίδιο σερβίτσιο, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ένας πρωτότυπος και καλόγουστος συνδυασμός διαφορετικών. Απαραίτητες στο τραπέζι είναι και οι ειδικές βάσεις για αλάτι, πιπέρι, λάδι και ξίδι και φυσικά οι περιέκτες του άρτου.

Τα μαχαίρια και τα πιρούνια τοποθετούνται δίπλα από το πιάτο. Η τοποθέτησή τους γίνεται ανάλογα με τη σειρά των πιάτων που θα πορσφέρετε στους συνδαιτημόνες σας. Το κουτάλι και το πιρούνι για το επιδόρπιο τοποθετούνται πάνω από το πιάτο και οριζόντια.

Το ποτήρι για το νερό τοποθετείται πρώτο, κοντά στο σερβίτσιο του φαγητού. Για το κόκκινο κρασί χρησιμοποιείται μεγάλο και φαρδύ ποτήρι, για το λευκό μικρότερο ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή θερμοκρασία.

Γενικά, μην αγχώνεστε πολύ για την art de la table, καθώς για όλα αυτά θα φροντίσουν οι υπεύθυνοι διοργάνωσης της γαμήλιας δεξίωσής σας και οι υπεύθυνοι του catering . Εσείς κάντε απλώς έναν τελευταίο έλεγχο!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου