Ποτά για τη δεξίωση γάμου

Ποτά για τη δεξίωση γάμου

Ποτά για τη δεξίωση γάμου

Εκτός από το μενού με τα ορεκτικά, τα κυρίως πιάτα και τα γλυκίσματα που θα σερβιριστούν στη γαμήλια δεξίωσή σας, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στην ποιότητα των ποτών που θα προσφέρετε στους προσκεκλημένους σας. Όσο ευφάνταστες κι αν είναι οι σαλάτες, όσο καλομαγειρεμένα κι αν είναι τα κρεατικά, αν τα ποτά είναι κατώτερης ποιότητας ή μόνον ενός είδους, τότε κάτι θα χαλάσει...

Ένα ελαφρύ, δροσερό cocktail είναι ωραιότατη επιλογή για την υποδοχή των καλεσμένων σας καθώς προσέρχονται στον χώρο της δεξίωσης.

Συνιστούμε να αποφύγετε τα πολύ εξωτικά ποτά. Επίσης, ένα ποτήρι σαμπάνιας ή καλού αφρώδους οίνου είναι δημοφιλής και κλασσική επιλογή ως ποτό καλωσορίσματος αλλά και για την ώρα των προπόσεων.

Για το γεύμα/δείπνο, πρώτη θέση στις προτιμήσεις έχει το κρασί. Εσείς φροντίστε να υπάρχει άριστης ποιότητας κόκκινο και λευκό κρασί, συζητώντας τις επιλογές που έχετε με κάποιον ειδικό. Γενικά, ένα κρασί πολύ καλό πρέπει όχι μόνο να τέρπει με τη γεύση του αλλά να έχει και ευχάριστη επίγευση.

Διαλέξτε τα κρασιά που θα προσφέρετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια ειδικού. Μην αναθέσετε στο catering την επιλογή, ίσως χρεωθείτε πολύ για κατώτερης πποιότητας ποτά, οπότε οι καλεσμένοι σας δεν θα ευχαριστηθούν κι η τσέπη σας θα υποφέρει.

Η ετικέτα δεν εγγυάται απαραίτητα άριστη ποιότητα. Αναζητήστε πιστοποιημένο ελληνικό κρασί, η χώρα μας διαθέτει μεγάλη λίστα θαυμάσιων οίνων, μπορείτε μάλιστα να βρείτε αξιόλογο κρασί σε καλή τιμή, ανάλογα με τον αριθμό φιαλών που θα χρειαστείτε.

Αν το μενού περιλαμβάνει μόνον θαλασσινά και ψάρια, προτείνουμε λευκό κρασί αλλά και ούζο ως απεριτίφ.Για πιάτα με κρεατικά προτιμήστε τόσο το λευκό όσο κι ένα κόκκινο. Κάποιοι δεν πίνουν κρασί, οπότε φροντίστε να γευτούν καλή μπύρα (έχουμε θαυμάσιες ελληνικές!). Επίσης, φρουτοχυμοί κι αναψυκτικά είναι απαραίτητα ποτά για παιδιά αλλά και για μεγάλους. Φροντίστε τα κρασιά να ανανεώνονται, θα είναι άσχημο να ξεμείνετε πάνω στο γλέντι.

Στην υγειά σας και στην ευτυχία σας!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου