Η μουσική της δεξίωσης γάμου

Η μουσική της δεξίωσης γάμου

Η μουσική της δεξίωσης γάμου

Η μουσική είναι, ομολογουμένως, ένα από τα πιο δύσκολα θέματα που θα σας απασχολήσουν κατά τη διοργάνωση της δεξίωσης του γάμου σας. Η λίστα των προσκεκλημένων σας σίγουρα θα περιλαμβάνει άτομα διαφόρων ηλικιών και ποικίλων προτιμήσεων κι εσείς καλείστε να τους ικανοποιήσετε όλους ή τουλάχιστον τη μεγάλη πλειοψηφία!

Πρώτα, θα πρέπει να διαλέξετε το τραγούδι ή τον σκοπό που θα ακουστεί κατά την είσοδό σας στον χώρο της δεξίωσης. Μετά, έρχεται ο πρώτος σας χορός ως παντρεμένο ζευγάρι, τη μουσική του οποίου θα πρέπει να έχετε αποφασίσει καιρό πριν, μιας και ενδέχεται να χρειαστείτε κάποια μαθήματα. Κόβοντας την τούρτα και πετώντας την ανθοδέσμη (αν το κάνετε στη δεξίωση) θα πρέπει να έχετε κανονίσει τι μουσική κάλυψη θα έχετε για την ιδιαίτερη εκείνη, συγκινητική στιγμή σας.

Η μουσική κατά την διάρκεια του γεύματος/δείπνου πρέπει να είναι ευχάριστη και χαλαρή, ώστε οι καλεσμένοι σας να ευχαριστηθύν το φαγητό τους και να είναι έτοιμοι για το γλέντι που θα ακολουθήσει. Όχι, η metal rock δεν είναι ωραία μουσική για προπόσεις κατά την διάρκεια του γαμήλιου τραπεζιού! Μπορείτε να την αφήσετε για το afterparty, όταν οι πιο ηλικιωμένοι θα έχουν αποχωρήσει και θα μείνετε οι λίγοι και “κολλητοί”. Σίγουρα δεν επιθυμείτε να αποτρέψετε τους καλεσμένους σας λόγω μουσικής, το αντίθετο, θέλετε να χορέψουν και να γιορτάσουν μαζί σας.

Επιλέξτε λοιπόν χορευτικά χαρούμενα κομμάτια, απλά βαλς-τα χορεύουν όλοι, νέοι και γεροντότεροι-, ήπια σέικ, ωραία λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια. Σαφώς θα έχετε και κάτι πιο έντονο, αρκεί να μην είναι μόνιμο. Αν αδυνατείτε να φτιάξετε την λίστα, ζητείστε την επαγγελματική συμβουλή ενός dj.

Θα σας βοηθήσει να φτιάξετε την λίστα, που θα ικανοποιήσει απόλυτα τους καλεσμένους σας κι εσάς στην υπέροχη δεξίωση του γάμου σας. Πάντως, να ελέγξετε τι σας προτείνει, καθώς τα γούστα σας μπορεί να διαφέρουν πολύ. Επίσης, καλό είναι ο dj να μην υποκύπτει σε απαιτήσεις όπως αυτή του θείου Βρασίδα, ο οποίος θέλει να χορέψει τον Καλαματιανό του για πέμπτη φορά! Δώστε τις απαραίτητες οδηγίες!

Με dj θα έχετε μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου, το μουσικό πρόγραμμα θα διαρκέσει όσο θέλετε και θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης φωτορυθμικών κι άλλων εφέ.

Αν υπάρχει ορχήστρα, θα έχετε το πλεονέκτημα ότι η ζωντανή μουσική ενθουσιάζει και ξεσηκώνει. Να υπολογίσετε πάντως αύξηση του κόστους, πιο περιορισμένη λίστα μουσικής αλλά και χρονικό περιορισμό παρουσίας της ορχήστρας.

Διαλέξτε, χορέψτε και γλεντήστε!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου