Η ιδανική αίθουσα δεξίωσης γάμου

Η ιδανική αίθουσα δεξίωσης γάμου

Η ιδανική αίθουσα δεξίωσης γάμου

Έχετε αποφασίσει για πόσα θα διαθέσετε για τη δεξίωση το γάμου σας και ψάχνετε για την ιδανική αίθουσα; Λοιπόν, είτε πρόκειται για αίθουσα σε πολυτελές ξενοδοχείο, είτε σε πολυχώρο εκδηλώσεων, πρέπει πρώτα από όλα να διαθέτει χώρο επαρκή για τον αριθμό των καλεσμένων σας. Μάλιστα, καλό θα είναι ο χώρος να είναι ανάλογος του αριθμού, μία αχανής αίθουσα για 100 άτομα δεν είναι σοφή επιλογή.

Για έναν φθινοπωρινό ή χειμερινό γάμο, μία κλειστή αίθουσα με τζαμαρίες και τζάκι είναι θαυμάσια επιλογή, καθώς προσφέρει θέα και ζεστασιά.

Για κάθε κλειστή αίθουσα, η πυρασφάλεια, ο εξαερισμός, η διάταξη των τραπεζιών και η ύπαρξη γκαρνταρόμπας είναι πλεονεκτήματα, όπως και ύπαρξη επαρκούς αριθμού w.c.

Ελέγξτε την επάρκεια και εκπαίδευση του προσωπικού, την προθυμία εξυπηρέτησης, την καθαριότητα της αίθουσας και των βοηθητικών χώρων.

Καλό θα ήταν να υπάρχει χώρος διαθέσιμος για παιδιά, αν έχετε μικρούς καλεσμένους, όπως και κάποιο μπαρ για το ποτό που θα θελήσουν οι ενήλικες.

Όσο για την πίστα χορού, θα πρέπει να είναι όσο μεγάλη χρειάζεστε.

Διευκρινίστε αν υπάρχει catering και μενού προτεινόμενα ή θα πρέπει να το φροντίσετε εσείς. Μάθετε έγκαιρα εάν σας επιτρέπουν να φέρετε εξωτερικούς συνεργάτες, όπως ο dj ή φροντιστής ηχητικής εγκατάστασης, όπως επίσης τι γίνεται με την διακόσμηση, την τούρτα και τις φωτογραφίες/βίντεο που θέλετε.

Ενδεχομένως, την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει να έχει κι άλλη δεξίωση στον ίδιο χώρο. Αν δεν επιθυμείτε τέτοια συνύπαρξη, διευκρινίστε το και απαιτήστε το γραπτώς, όπως καλό είναι κάνετε και με όλα όσα θα συμφωνήσετε.

Κάτι ακόμα, όποιες αίθουσες κι αν επισκεφτείτε, ώστε να διαλέξετε την ιδανική για τη γαμήλια δεξίωσή σας, συνιστούμε το πρώτο που να ζητάτε να σας επιδείξουν, να είναι η νόμιμη άδεια λειτουργίας της αίθουσας!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου