Δεξίωση γάμου λίγων καλεσμένων

Δεξίωση γάμου λίγων καλεσμένων

Δεξίωση γάμου λίγων καλεσμένων

Ετοιμάζεστε γιορτάσετε τον γάμο σας αλλά η τσέπη σας δεν επιτρέπει παρά μία ολιγοπρόσωπη, λιτή δεξίωση; Ουδέν πρόβλημα, μπορεί να είναι θαυμάσια, ζεστή και γιορταστική τόσο όσο και μια μεγαλοπρεπής, ακριβή δεξίωση. Οργανωθείτε σωστά, λοιπόν!

Ενημερώστε πρώτα τους γονείς και τους κουμπάρους, ώστε ο αριθμός των προσκεκλημένων να μην φτάσει στα ύψη. Όχι, η όποια υποχρέωση πρός την κα. Μεταξούλα δεν είναι ανάγκη να ξεπληρωθεί με πρόσκληση, μία μπομπονιέρα κι ένα κουτί σοκολατάκια αρκούν για την “κρυφή” συνταγή που κάποτε έδωσε στη μαμά σας. Φτιάξτε μία λίστα μικρή, με τους πιο κοντινούς κι αγαπημένους κι ενημερώστε τους υπολοίπους ότι θα κάνετε κλειστή τελετή και δεξίωση.

Δεν είναι απαραίτητο να αναζητήσετε κάποια αίθουσα δεξιώσεων, αν έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι ή μεγάλο κήπο. Σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να πάτε σε μια ωραία οικογενειακή ταβέρνα, με ποιοτικό φαγητό και καλή μουσική ή να κανονίσετε το γλέντι σας στο αγαπημένο σας στέκι.

Θα έχετε να φροντίσετε για λίγα άτομα, να προσφέρετε λιγότερα εδέσματα και ποτά, να κανονίσετε τα της διακόσμησης πιο χαλαρά. Το μενού, μιας και θα έχετε πολύ δικά σας πρόσωπα ως συνδαιτημόνες, μπορείτε να το ορίσετε πιο εύκολα, ίσως μάλιστα να το συζητήσετε και μαζί τους, ώστε να το ευχαριστηθείτε καλύτερα όλοι σας. Αν αποφασίσετε να πάτε σε κάποιο κτήμα γάμου για τη γαμήλια δεξίωση, προτιμήστε κάποιο μικρής έκτασης, μιας και θα έχετε λίγους καλεσμένους.

Έτσι, θα εξασφαλίσετε πιο “ζεστή” ατμόσφαιρα, θα πρέπει όμως να εξασφαλίσετε επίσης ότι διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές (ικανό αριθμό προσωπικού, επαρκή χώρο στάθμευσης κλπ).

Να θυμάστε ότι, για δημοφιλείς ημερομηνίες ο χώρος κλείνεται από έναν χρόνο έως έξι μήνες νωρίτερα. Επίσης, οι καθημερινές είναι οικονομικότερες από τα Σαββατοκύριακα, ενώ συχνά δίνονται πακέτα προσφορών τελευταίας στιγμής.

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου